2008 m. spalio 5 d., sekmadienis
Grikiniai pietūs :)
Grikių kotletai - receptas išgalvotas
Išsiverdam grikius, palaukiam, kol atšals, įdedam iš vakar nuo bandelių aptepimo likusį kiaušinio plakinį, piene išmirkytą riekelę baltos duonos skrudinimui, kelis šaukštus miltų, sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Maišom, ir drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, kuriuos apkepame keptuvėje ant sviesto. Pasistengiam nepamiršti prieskonių, o jeigu pamirštam, darom kaip aš - į verdantį vandenį įpilame prieskonių - provansalio žolelių, oregano, čili, pipirų, druskos, ir dar šiek tiek paverdame, aš dar įmečiau turkiškų pipirų. Apkeptus kotletukus dedame į skardą, apipilame prieskonių sultiniu ir troškiname apie dešimt minučių. Valgyti galima su morkų ir česnakų salotomis, jei ši mintis neateina po pietų
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą