2008 m. spalio 5 d., sekmadienis

Kaip viskas prasidėjo

Na ką gi, mano įsitikinimams ir ilgiems svarstymams tašką padėjo tai, kad neradau faršo lankstinuko kainomis. Čia, Danijoje, mėsa beprotiškai brangi, todėl tokie vargšai studentai kaip aš, ją gali įpirkti akcijų metu. Taigi, dieną prieš tai pakalbėjusi su drauge, kad galbūt pats laikas tapti vegetare, faršo nebuvimą susiejau su ženklu, ir padėjau tašką mėsai. Kad organizmas labai greitai neišsigąstų, dar šiek tiek valgysiu vištos, bet paskui atsisakysiu ir jos. O šitas blogas bus skirtas mano gyvenimo ir receptų aprašymui. :)
Tikiuosi, smagiai praleisite laiką skaitydami. Labai nenorėčiau vegetarizmo priešininkų komentarų čia, ir įžeidinėjimai bus trinami.

Taigi, mano pirma vegetariška diena prasidėjo pusryčiais su sūrio sriuba ir koldūnų formos bandelėmis su varške. Nuotraukoje matote sriubą, kurios receptas pateikiamas žemiau:

1,5 l vandens,
250 g sūrio,
0,5 stiklinės balto vyno,
Morka,
Svogūnas,
4 baltos duonos riekės,
Sviestas,
Druska, pipirai,
žalumynai


Sūrį supjaustyti gabalėliais ir sumesti į verdantį vandenį. Susmulkintą morka ir svogūną pakepti ir sudėti į sriubą. Supilti vyną, pagardinti druska ir pipirais. Duonos riekeles, supjaustytas juostelėmis, pakepti. Sudėti į lėkštes ir užpilti sriuba. Papuošti žalumynais.

šaltinis:info.lt

Dariau šiokius tokius pakeitimus: duonos nekepinau, tingėjau, paskrudinau tosteryje blush2.gif apsivalgymas smile.gif dėjau oregano, ir provansalio žolelių mišinio, įspaudžiau česnako. Tarkuoto sūrio dėjau kiek mažiau,dar įpjausčiau President brie sūrio.

Iki kito susirašymo ;)

Komentarų nėra: